IAIOS ECONOMIA CIRCULAR

ECONOMIA CIRCULAR

Quin sentit tindria si aquest projecte tingués com a únic objectiu posar un producte més al mercat? Des de IAIOS volem que els nostres jerseis puguin tornar a entrar al cercle de producció un cop ja no són servibles. Així doncs, si tens un Iaios que ja no utilitzaràs, deixa’l en un contenidor de roba o porta’ns-el per a què en puguem fer fil de nou.

Els IAIOS, ja des de la primera fase del disseny, estan pensats per ser un producte circular. L’absència de cremalleres, botons o xapes fa que el procés de reciclatge pugui ser directament mecànic ja que no cal separar-ne ni metalls ni altres materials.

 

SOSTENIBILITAT

Les fibres utilitzades són 100% reciclades, evitant així l’impacte ecològic en la cadena de producció.

La industria tèxtil, destaca per l’important consum i contaminació de les aigües, tant en la fase de regadiu com en la filatura i tintatge.

En el cas de IAIOS, a l’hora de filar només s’utilitza un 1% d’aigua i no es fan servir tints ja que aquest procés de reciclatge funciona a partir de la separació de colors.

 

COMERÇ JUST

Bona part de la indústria de la moda a nivell mundial és completament opaca i amb preocupants índexs d’explotació. Enfront aquesta problemàtica IAIOS pot presumir d’una cadena de producció totalment transparent, respectuosa i justa. Fabriquem en petits tallers de Catalunya i així col·laborem en la recuperació de la malmesa indústria tèxtil causada per la des-geocalizació de les grans empreses.

Des de Iaios estem al costat dels qui practiquen un consum responsable. És un jersei atemporal, el disseny del qual serà actual una temporada darrera l’altra. També és destacable la seva durabilitat, ja que la llana reciclada és més resistent que altres fils.


COM ES FA UN IAIOS?

ELS RETALLS

Els retalls i pedaços que sobren de les diferents fàbriques de confecció es recullen i es porten a la filatura per convertir-los de nou en fil, el regenerat de llana.

LA BORRA

El procés de fabricació del regenerat consisteix en separar els sobrants per colors i triturar-los per fer-ne borra. Seguidament es fan proves de color, barrejant diferents colors de borra per aconseguir el to idoni. Després, es combinen aquestes borres en grans quantitats i du a terme l’ensimatge. Aquest procés serveix per humitejar la borra abans de posar-la a la filadora i utilitza una quantitat molt mínima d’aigua.

EL FIL

Les llanes humides i reposades es posen a la màquina filadora, on es separa i pentina la llana fins a donar-li una forma allargada i continua que se’n diu la metxa. Seguidament se li dona la torsió a la metxa per a convertir-la en fil.